Габрово е най-добър град за живеене с нарастващи заплати, доходи и

...
Габрово е най-добър град за живеене с нарастващи заплати, доходи и
Коментари Харесай

Голямата изненада! Ето го град номер едно у нас

Габрово е най-хубав град за живеене с възходящи заплати, приходи и стандарт на живот. Нивото на беднотия там е ниско. Във Велико Търново пазарът на труда е с най-хубави индикатори.

В София инвестициите са на най-високо равнище, а инфраструктурата в Пазарджик. Най-ниските локални налози са във Видин, а администрацията е най-добре развита в Добрич, съобщи Дарик. В морската столица Варна има удобен натурален и машинален приръст и висок дял на градското население.
-->
Най-качествено образованието в Смолян, а опазването на здравето в Плевен. Най-сигурният град е Търговище. Там е най-ниска натовареността на наказателните съдии и най-бързо правораздаването.

Най-чист е Бургас заради достъпа до канализация и пречиствателни станции, огромен дял горски територии и положително ръководство на битовите боклуци. Русе получава наградата за най-културен град поради високия брой визити на кина, театри, музеи и библиотеки. 

Данните са от годишното проучване за развиването на районите на Института за пазарна стопанска система (ИПИ).

Почти всяка област се отличава с сполучливо показване в избрана сфера – положително е, например образованието в Смолян, здравеопазването в Плевен, инвестиционната интензивност в София област, а в редица райони се вижда потенциал за възстановяване на цялостното развиване.

Към добре представящите се в целокупност области София (столица), Пловдив, Варна, Бургас и Габрово в последното издание се причисляват областите Стара Загора, Велико Търново и Русе, които минаха относително добре през компликациите на пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР